ZGODOVINA PODJETJA

Pričetki našega poslovanja segajo več kot štirideset let nazaj. 18. avgusta 1977 je Franci Merzelj pridobil obrtno dovoljenje za opravljanje kleparske obrti. Kot izučen kleparski mojster je opravljal različne kleparske dejavnosti od izdelave smetišnic, polnilk za klobase, popravljanja loncev in kotlov za kuhanje in žganjekuho. Predvsem ga je veselilo delo na višini, zato si je leta 1978 s prihranki kupil prvi večji stroj, ki je bil namenjen za izdelavo žlebov, odtočnih cevi, hkrati pa je bil tudi krivilni stroj.
Takrat je začel Franci Merzelj uresničevati sanje o lastni proizvodnji. Najprej je delo opravljal sam, kasneje pa je potreboval pomoč in leta 1987 je imel že 5 zaposlenih. Z dovolj močno in izkušeno ekipo zaposlenih se je podjetje lotilo večjih projektov. Prekrivati, obnavljati in kleparsko opremljati so pričeli strehe (zvonike) cerkva.
Veliko cerkva po Sloveniji je še danes pokritih in opremljenih s strani našega podjetja. Zaradi poškodbe, ki jo je Franci Merzelj doživel pri padcu s strehe, je začel stremeti k delu na tleh in počasi opuščati višinska dela. Takrat je dobil idejo za delo z nerjavečo pločevino. Tako je leta 1983 nastal prvi dimnik kot celota. Posamezne priključne kose za dimnik pa so se izdelovali že prej. To – prvi dimnik – je bila za podjetje pomembna prelomnica. Število naročil se je povečalo in nabavili smo namenske stroje za oblikovanje nerjaveče pločevine. Podjetje je postajalo vse bolj prepoznavno na trgu in je raslo vse do leta 1995, ko je gospod Franci Merzelj hudo zbolel. Zaradi bolezni se je leta 1997 invalidsko upokojil in vodil podjetje kot dopolnilno dejavnost vse do leta 2003. V tem obdobju se je intenzivno posvečal certificiranju dimnikov. Leta 2001 mu je Zavod za gradbeništvo Slovenije podelil certifikat za proizvodnjo lastnih dimnikov. Leta 2003 je Franci Merzelj svoje podjetje in vse takrat zaposlene prenesel na svojo hčer, sedanjo direktorico Jerico Merzelj Gojznikar. Delovanje podjetja je po menjavi vodstva ostalo nespremenjeno, želeli pa smo tehnološko napredovanje podjetja, zato smo med letoma 2005 in 2013 podjetje opremili s sodobnimi stroji za izdelovanje dimnikov, hkrati pa ohranili izročilo ročnega dela, ki je pri unikatnih izdelkih neprecenljivo. Vodilo našega podjetja je kvaliteten izdelek in zadovoljen kupec. Stremimo k izdelavi izdelkov najvišje kakovosti, kratkim dobavnim rokom, predvsem pa prisluhnemo željam strank in jim izdelamo tudi izdelke po naročilu. Leta 2010 smo prejeli za nas zelo pomembno nagrado, in sicer nam je bil podeljen zlati znak Slovenska kakovost. Ponosni pa smo tudi na priznanje EXCELLENT Gospodarske zbornice Slovenije iz leta 2015 za mala in srednje velika podjetja.

Vse to je dokaz naše predanosti delu in odgovornosti do stranki ter proizvodov, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.
Jerica Merzelj Gojznikar
Jerica Merzelj Gojznikardirektorica